Aantal personen: 2
Bereidingstijd:
Ingrediënten
2 kg mosselen
3 bosuitjes
2 knoflooktenen
3 cm verse gember of 1 tl gemberpoeder
1 limoen
3 el olie
3 el oosterse chilisaus
2 el Japanse sojasaus
420 kCal / 1760 kJ p.p.
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereiden
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes.
- Snijd ook de gember in dunne plakjes.
- Boen de limoen schoon en rasp de groene schil er af.
- Pers de limoen uit.
- Was de mosselen schoon onder stromend water.
- Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan.
- Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes aan tot ze gaan geuren.
- Schep de limoenrasp, de bosuitjes en de mosselen erdoor.
- Bak de mosselen al omscheppend ca. 3-4 minuten op hoog vuur.
- Schep er 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel limoensap door en verwarm de mosselen nog ca. 3-4 minuten tot alle schelpen openstaan.
- Schep de mosselen in 2 warme diepe borden.
- Roer een dipsausje van 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels sojasaus en 4 eetlepels mosselvocht.
- Schenk het sausje vervolgens in twee kleine kommetjes en serveer het bij de mosselen.
- Lekker met komkommersalade en rijst of naanbrood.
Bron/inzender: